Σοκολατένια μπισκοτάκια βουτύρου, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το σχετικά μαλακό βούτυρο σε κομματάκια, την άχνη, το κακάο και το αλεύρι σε ένα μπολ και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και στα τοιχώματα.
- Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε σχετικά λεπτό φύλλο και την κόβετε σε παραλληλόγραμμα μπισκοτάκια. Τοποθετείτε -το ένα σε κάποια απόσταση από το άλλο- τα μπισκοτάκια στη λαμαρίνα.
- Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10′-11′ και βγάζετε τη λαμαρίνα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα καταναλώσετε, για να μη σας διαλυθούν, καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» εκτός φούρνου.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Λεπτά και τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου-κακάο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ωμά μπισκότα με καρύδια και μέλι, από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη και το stavroula...
Μαλακά «μπισκοτάκια» βρώμης χωρίς ψήσιμο σε 5', από το icookgreek.com!
Σοκολατένια μπισκότα βουτύρου, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Μπισκότα καρύδας - Coconut Truffles by Akis and akispetretzikis.com!
Ricciarelli, Ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου σε ΚΕΤΟ εκδοχή (VIDEO), από την αγαπημένη Μika Kitrina και ...
Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, μπανάνα και καραμέλα, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση