VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 60 γραμμ. βούτυρο
  • 130 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 20 γραμμ. κακάο
  • 1 βανιλίνη
  • 120 γραμμ. ξινόγαλα (αριάνι)
  • 110 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κουταλάκια του γλυκού καραμέλα γάλακτος
 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανιλίνη.
  4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το ξινόγαλα, τη ζάχαρη και το αυγό.
  5. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα να ενωθούν.
  6. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 φόρμες για ντόνατς και τα ψήνουμε για 20′ περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  7. Βγάζουμε τα ντόνατς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  8. Γαρνίρουμε την επιφάνεια τους με λίγη καραμέλα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Σημειώσεις

Για τα ντόνατς χρησιμοποίησα αυτή τη φόρμα της Silikomart.

http://theonewithallthetastes.com/2016/09/chocolate-dulce-de-leche-donuts.html

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *