Σοκολατένια ντόνατς με καραμέλα γάλακτος, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 6
Υλικά
- 60 γραμμ. βούτυρο
- 130 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 20 γραμμ. κακάο
- 1 βανιλίνη
- 120 γραμμ. ξινόγαλα (αριάνι)
- 110 γραμμ. ζάχαρη καστανή
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κουταλάκια του γλυκού καραμέλα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανιλίνη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το ξινόγαλα, τη ζάχαρη και το αυγό.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα να ενωθούν.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 φόρμες για ντόνατς και τα ψήνουμε για 20′ περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Βγάζουμε τα ντόνατς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Γαρνίρουμε την επιφάνεια τους με λίγη καραμέλα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Σημειώσεις
Για τα ντόνατς χρησιμοποίησα αυτή τη φόρμα της Silikomart.
http://theonewithallthetastes.com/2016/09/chocolate-dulce-de-leche-donuts.html
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Donuts στο φούρνο με γλάσο σοκολάτας, από το thegreenmixer.com!
Beignets γεμιστά με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ντόνατς με παγωτό και σοκολάτα από την ΚΡΙ ΚΡΙ και το krikri.gr
Ντόνατς φούρνου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Πανεύκολα donuts φούρνου με πραλίνα φουντουκιού ΜΟΝΟ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "...
Vegan donuts, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση