Σοκολατένια πλεξούδα, από την Ελεάννα Βλάχου και το flowmagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γλυκό με υπέροχη σοκολατένια γεύση που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά αλλά φαίνεται εντυπωσιακό! Ψήστε το για 25 λεπτά στο φούρνο και είναι έτοιμο να το απολαύσετε…

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 σοκολάτα (ολόκληρη)

1 αυγό (ή βούτυρο)

λίγα αμύγδαλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  • Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ρηχό ταψί (πάνω σε λαδόκολλα) και τοποθετήστε τη σοκολάτα στη μέση αφήνοντας δεξιά και αριστερά την ίδια απόσταση και 2 εκατοστά πάνω και κάτω.
  • Κόψτε όσο φύλλο περισσεύει και αφαιρέστε το.
  • Κόψτε το φύλλο αριστερά και δεξιά από τη σοκολάτα σε λωρίδες 2 εκατοστών.
  • Διπλώστε πρώτα το πάνω και κάτω μέρος αγκαλιάζοντας την άκρη της σοκολάτας και συνεχίστε διπλώνοντας τις λωρίδες εναλλάξ και διαγώνια πάνω στη σοκολάτα. Στο κάτω μέρος ίσως χρειαστεί να κόψετε τις λωρίδες που περισσεύουν σε μήκος (ή να τις διπλώσετε κάτω από τη σοκολάτα).
  • Περάστε το πάνω μέρος με χτυπημένο αυγό (ή λιωμένο βούτυρο) και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο (ή ότι άλλους ξηρούς καρπούς θέλετε).
  • Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το γλυκό σας στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).

* Για να μην κολλάει το φύλλο στα δάχτυλά σας, βουτήξτε τα σε λίγο νερό.

 Δείτε το video: https://youtu.be/yGXMEBaYsS4

sokolatenia_pleksouda

http://www.flowmagazine.gr/article/view/sokolatenia_pleksouda/category/quality_of_life

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *