Σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα σοκολάτας, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σας το έχω δείξει πολλές φορές αυτό το καταπληκτικό νωπό,μαλακό,ζουμερό σοκολατένιο κέικ,αλλά κάθε φορά βρίσκω διαφορετικούς τρόπους να το φτιάχνω!
Αυτή τη φορά το γέμισα και το κάλυψα με φανταστική σοκολατένια κρέμα και βγήκε για άλλη μια φορά όπως ακριβώς το περίμενα…υπέροχο!!!

 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1/2 κούπα κακάο
2 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνη
1/2 κούπας σπορέλαιο
1/2 κούπα ζεστό νερό
1 κ.γ νες καφέ σκόνη
2 βανίλιες
1/4 κ.γ κανέλα (προαιρετικα)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ κοφτό σόδα
1 κ.γ ξύδι
1 αυγό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Σ’ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι και κακάο κοσκινισμένα,τη ζάχαρη,μπέικιν,σόδα,αλάτι,κανέλα το ρόφημα σοκολάτας και βανίλιες.
Σ’άλλο μπολ ρίχνω το λάδι,αυγό,γάλα,ξύδι και το ζεστό νερό (όχι καυτό) που έχω διαλλύσει μέσα τον καφέ και τα ανακατεύω.Ενώνω τα 2 μίγματα χτυπώντας με μίξερ ή με σύρμα καλά για 1 λεπτό μέχρι να έχω έναν αραιό χυλό.
Αδειάζω σε 2 ταψακια βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολα 18 εκ.το καθένα.
Ψήνω στους 180 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να το τσεκαρω με οδοντογλυφιδα και πάνω να μένουν ελάχιστα μικρά νωπά ψιχουλάκια ζύμης.(Απλά να μην παραψηθεί,δεν πρέπει να βγαίνει εντελώς καθαρή η οδοντογλυφίδα) γιατι μόνο έτσι θα βγει το κέικ τόσο νωπό αλλα ψημένο!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑΚΡΕΜΑ


200 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
9 κ.σ ζάχαρη
6 κ.σ κακάο
3 κ.σ νερό
1 βανίλια
2 κ.σ γεμάτες πραλίνα φουντουκιού


-Σ’ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το νερό.Πρέπει να λιώσει καλά καλά η ζάχαρη να μην κάνει καθόλου ”κριτς κριτς”(να μην βράσει το μίγμα όμως) και έπειτα ρίχνω το κακάο κοσκινισμένο.Τέλος κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια και την πράλίνα.
Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει σε παχύρευστη μορφή αλλα να μπορεί να απλώνεται.
Όσο την αφήνουμε στο ψυγείο τόσο παγώνει το βούτυρο.Ανακατεύω ελαφρά κατά διαστήματα όσο παγώνει για να ελέγξω την πυκνότητα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ


-Αφού κρυώσουν καλά τα κέικ μου τα κόβω το καθένα σε 2 δίσκους προσεκτικά γιατί είναι πολύ μαλακά!
Βάζω την κρέμα σε μια σακούλα,κόβω την άκρη με ψαλίδΙ και τη μοιράζω γεμίζοντας εσωτερικά, το κάθε κέικ και με την υπόλοιπη κρέμα αλείφω εξωτερικά.
Γαρνίρω από πάνω με πραλίνα και τα διατηρώ εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες.
Αν θέλω φυσικά το βάζω και ψυγείο αλλα για να το σερβίρω πρέπει να μείνει σε θερμ.δωμ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Εγώ κράτησα το ένα έξω για να το καταναλώσουμε και το άλλο το έβαλα κατάψυξη.
Επίσης το έβαλα σε 2 μικρά ταψάκια επειδή είναι πολυ μαλακό και εύθραυστο,για να μπορώ να το κόψω.Εσείς αν μπορείτε βάλτε το σε ταψάκι 24-26 εκ.και φτιάξτε 1 κέικ το οποίο θα ψήσετε λίγο παραπάνω αν χρειαστεί!

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1150532371632893/1150530941633036/?type=3&

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *