Creta Carob

Όποιος με γνωρίζει ξέρει την αγάπη μου για τις Πίτσες
Σήμερα γλυκιά όλο σοκολάτα Πίτσα με ζύμη σοκολατένια.
Έχω ξανακάνει με σοκολάτα και μπανάνες αλλά αυτή…
Εντάξει με ξετρέλανε!!
Θέλω πολύ να την δοκιμάσετε να καταλάβετε τι εννοώ.
Πάμε να την φτιάξουμε, πάμε??

Θα χρειαστώ για την σοκολατένια ζύμη:
2 κ.γ ξερή μαγιά
250 γρ.αλεύρι-2 κ.σ κακάο
1 κ.γ αλάτι-3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
150 ml χλιαρό νερό
Γέμιση:
3-4 κ.σ μερέντα η γκανάζ
Επικάλυψη:
4 κ.σ κρέμα γάλακτος
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. λευκή σοκολάτα
50 γρ.φουντούκια
1 κ.γ καστανή ζάχαρη

Βάζω την μαγιά στο νερό και αφήνω 5-10 λεπτά να κάνει φουσκάλες.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και τα βάζω σε μεγάλο μούλτι στο σιγανό.
Ρίχνω λίγο λίγο το μείγμα με την μαγιά και τέλος το λάδι.
(αν δεν έχω μούλτι με ένα πυρούνι)
Η ζύμη θα κολλάει έτσι πρέπει,την βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζω.
Αφήνω περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί και προθερμαίνω στους 220 βαθμούς τον φούρνο.
Ανοίγω την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και βάζω γύρω γύρω την μερέντα.
Πιάνω τώρα και γυρνάω τις άκρες της ζύμης και κλείνω μέσα την μερέντα.
Βρέχω με τα δάχτυλα γύρω γύρω να κολλήσει και αλείφω με ένα πινέλο το βούτυρο.

Ψήνω για 10 λεπτά τελευταία σχάρα 220 βαθμούς η ανάλογα τον φούρνο σας

Ψιλοκόβω τις σοκολάτες και τα φουντούκια όσο ψήνεται η ζύμη.
Όταν ψηθεί η ζύμη βάζω κάτω την κρέμα και πάνω τις σοκολάτες,
τα φουντούκια και τέλος ρίχνω την καστανή ζάχαρη.

Ψήνω γύρω στα 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες,
και να καραμελώσουν τα φουντούκια.

Έτοιμη η Σοκολατόπιτσα Μου!!

Θα σας ξετρελάνει όπως και εμένα είμαι σίγουρη!!

Καλή Όρεξη!!!

Η συνταγή είναι της Emma Mason με δικιά μου πινελιά.

 

https://www.facebook.com/362771917198794/photos/pcb.364631063679546/364630547012931/?type=3&theater

1743494_364630640346255_1587821409_n

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *