Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.
Σουφλέ σοκολάτα με γέμιση καραμέλες γάλακτος, από την Ντίνα Νικολάου!
- για 4 σουφλέ
- 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
- 150 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. αλεύρι απ
- 12 καραμέλες γάλακτος
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια. Πιάνω 3 καραμέλες γάλακτος μαζί και τις βυθίζω στο κέντρο της φόρμας χωρίς όμως να τις πατήσω πολύ. Δεν πρέπει να φτάσουν μέχρι να αγγίξουν την φόρμα.
Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/3646#r=edit-tid-5-81/page=6
Αφήστε μια απάντηση