Σπιτάκι Gingerbread, από την Ντίνα Νικολάου!

Μπελαλίδικη παρασκευή, αλλά τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Αφήστε τα να σας βοηθήσουν και να ζήσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Χρόνος Προετοιμασίας:

40΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 25΄
  • Για τη ζύμη
  • 1.500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα κοφτά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ κοφτό
  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος σε
  • θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. μελάσα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 8 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 6 κουτ. γλυκού κανέλλα, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για τη διακόσμηση
  • διάφορα ζαχαρωτά και κουφετάκια

 

 

 

Εκτέλεση

 

Για τη ζύμη
Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη μελάσα. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη. 
Παίρνω 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος και βάζω ανάμεσα τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου. 
Σχεδιάζω τα διάφορα κομμάτια του σπιτιού σε χαρτί και κόβω πατρόν από χαρτόνι. Τα τοποθετώ επάνω στη ζύμη και με ένα μυτερό μαχαίρι κόβω τα κομμάτια του σπιτιού. Μεταφέρω μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄περίπου.

Για το γλάσο
Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά, με το σύρμα του μίξερ όσο να ομογενοποιηθούν.

Για τη συναρμολόγηση
Για να συναρμολογίσω το σπιτάκι χρησιμοποιώ ένα κορνέ με το γλάσο και κολλάω τους τοίχους και τη σκεπή. Φτιάχνω τα παράθυρα, το χιόνι στη σκεπή και την πόρτα. Στολίζω με διάφορα ζαχαρωτά και κουφετάκια.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/3320#r=edit-tid-4-54/page=7

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *