Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και μέλι – Once you popsicle you can’t stop! από το Foodcross.com!

Έχετε πεθυμήσει παγωτό; Φτιάξτε δροσερά ξυλάκια με γιαούρτι, μέλι και φρούτα του δάσους (μύρτιλλα, βατόμουρα ή μαύρα μούρα). Η συνταγή είναι εύκολη και η γεύση εκπληκτική ενώ θα έχετε και τη διπλή ικανοποίηση πως εσείς και η οικογένειά σας απολαμβάνετε ένα υπέροχο παγωτό και μαζί τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μούρων αλλά και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού και φυσικά του μελιού!

Παγωτό με φρούτα του δάσους, γιαούρτι και μέλι

Υλικά:
250 γρ. μούρα (μαύρα, βατόμουρα, μύρτιλο ή όποια άλλα προτιμάτε)
2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη (προαιρετικώς)
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας απλό μέλι
1/4 φλιτζανιού μέλι της FoodsCross με 80% γυρεόκοκκο(χωριστά)
2 φλιτζάνια γιαούρτι
1/2 λεμόνι (ο χυμός)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα. Σε μεσαίο μπολ, πασπαλίζουμε τα berries με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και τις δύο κουταλιές από απλό μέλι (δεν έχει νόημα να βάλουμε μέλι ιδιαίτερης ποιότητας γιατί θα ψηθεί και άρα θα χάσει τις ιδιότητες που το καθιστούν εξαιρετικό). Απλώνουμε τα berries στη λαμαρίνα και τα τακτοποιούμε σε μία μόνο στρώση. Ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας στο πρώτο τέταρτο και βγάζουμε από το φούρνο μόλις οι χυμοί των καρπών θα έχουν γίνει παχύρρεστοι αλλά δεν θα έχουν καεί (προσοχή στις άκρες).

Την ώρα που ψήνονται τα φρούτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το μέλι για να πετύχουμε γεύση όσο γλυκιά θέλουμε -δεν ξεχνάμε ότι τα berries θα είναι κι αυτά πολύ γλυκά. Αφήνουμε τα berries να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά κι έπειτα με μια σπάτουλα απομακρύνουμε από το χαρτί ψησίματος όλα τα φρούτα και τους χυμούς στο μπολ με το γιαούρτι. Αναμιγνύουμε το μείγμα απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι και τελικά γεμίζουμε με το μείγμα φόρμες για παγωτό ξυλάκι και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη.

Όταν τα ξυλάκια μας θα έχουν παγώσει καλά, ρίχνουμε ζεστό νερό στις φόρμες εξωτερικά για περίπου 10 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε.

Πηγή: Cookie & Kate

http://www.foodscross.com/j/taste-good/home-made-icecream-w-honey-n-yogurt/

This recipe is a simple yet impressive way to make home made ice cream and also offer to yourself and your beloved ones a pleasure without guilt, since all the ingredients are great for your health. Berries are famous antioxidants, while honey and yogurt are the best nutritional combination in the world!

INGREDIENTS
12 ounces (two small containers) small berries, like blueberries and raspberries
2 teaspoons sugar (preferably turbinado sugar), optional
Dash of sea salt
2 tablespoons + ¼ cup honey (to taste)
2 cups whole Greek yogurt (I used Fage)
½ small lemon, juiced
INSTRUCTIONS
Preheat oven to 350 degrees Fahrenheit. Line a rimmed baking sheet with parchment paper. In a medium bowl, gently toss berries with the sugar, a dash of sea salt and 2 tablespoons honey. Pour the berries onto the prepared baking sheet and arrange the berries in a single layer. Roast for 30 minutes, stirring halfway, or long enough for the berry juices to thicken but not burn (watch the edges in particular).
While the fruit is roasting, blend together the Greek yogurt and lemon juice in a medium bowl. Mix in honey to taste, until it is barely sweet enough for your liking (keep in mind that the berries will be very sweet). Add more lemon juice if you want tart popsicles.
Let the berries cool for at least ten minutes, then scrape the berries and all of their juices into the bowl of yogurt. Use a big spoon to gently fold the mixture together (for a marbled effect, do not mix thoroughly).
Use the spoon to transfer the yogurt blend into the popsicle mould and freeze for at least four hours. When you’re ready to pop out the popsicles, run warm water around the outsides of the moulds for about ten seconds and gently remove the popsicles. Enjoy immediately.

Good luck!

 

http://www.foodscross.com/en/j/whats-cooking/once-you-popsicle-you-cant-stop/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *