Σπιτικό παγωτό σάντουιτς, από την Δήμητρα, και τον Λευτέρη του foodstates.gr!

Το γλύκισμα του καλοκαιριού…
Όπως ο χειμώνας συνοδεύεται από την ζεστή σοκολάτα έτσι και το καλοκαίρι συνοδεύεται πάντα από παγωτό!
Δροσερό, γλυκό και λαχταριστό αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τις ζεστές στιγμές της πιο θερμής εποχής του χρόνου.
Και φυσικά το λατρεύουμε σε όλες τις εκδοχές του! Απλό ή με γεύσεις, με φρούτα, μπισκότο ή άλλες γαρνιτούρες, σε γρανίτα, σε σάντουιτς και οτιδήποτε άλλο προκύψει!
Εμείς “καλύψαμε” το δικό μας σπιτικό παγωτό (συνταγή θα βρείτε παρακάτω) σε 2 υπέροχα, σπιτικά, χειροποίητα μπισκότα!
Δοκιμάστε την συνταγή που σίγουρα θα τους εκπλήξει όλους!
Φυσικά, για δική σας ευκολία αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιησετε έτοιμο παγωτό σε όποια γεύση προτιμάτε.

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
1/3 κούπα κακάο
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1/8 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. μπεικιν
3/4 κούπα ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή μια κάψουλα βανίλιας

Παγωτό για να γεμίσετε τα μπισκότα. Για την συνταγή πατήστε εδώ Παγωτό – Ice cream. η διαβάστε την στο τέλος.

Εκτέλεση:

1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και την σόδα. Τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου καθώς χτυπάμε.

3. Παίρνουμε κουταλιές σούπας από το μείγμα, τα κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί οπου έχουμε βάλει λαδόκολλα. Πρέπει να έχουν μεγάλη απόσταση το ένα απο το άλλο διότι θα απλώσουν αρκετά.

4. Βουτάμε ένα πιρούνι στο αλεύρι και πατάμε απο επάνω όλα τα μπαλάκια ελαφρά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-17 λεπτά.

5. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Έπειτα παίρνουμε μια μεγάλη μπάλα παγωτό την τοποθετούμε στο κέντρο από ένα μπισκότο και καπακώνουμε με ένα άλλο. Το πατάμε ελαφρώς μέχρι να φτάσει το παγωτό κοντά στις άκρες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Έτοιμο να φαγωθεί!!


Καλή επιτυχία! 

http://www.foodstates.gr/2016/06/blog-post_24.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+FoodStates+%28Food+States%29

Εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά:
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35-37% λιπαρά),  κρύα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί (περίπου 2-3 λεπτά).
2. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή για μια νύχτα. Έπειτα είναι έτοιμο για κατανάλωση!!
Παγωτό σοκολάτα:

Ακολουθούμε τα ίδια βήματα απλά πριν προσθέσουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε 2-3 κ.σ. κακάο στο ζαχαρούχο και έπειτα το προσθέτουμε στη σαντιγί.
Παγωτό βανίλια:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά πριν προσθέσουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε σπόρους από ένα λοβό βανίλιας στο ζαχαρούχο και έπειτα το προσθέτουμε στη σαντιγί.

Tips:

Η συνταγή που σας δίνουμε είναι η βασική συνταγή, εσείς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως βάση και να κάνετε δικές σας γεύσεις. Μπορείτε να προσθέσετε:
τριμμένα μπισκότα, κομματάκια σοκολάτας, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, σιρόπια, μαρέγκες, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο εσείς θέλετε!!
http://www.foodstates.gr/2015/07/blog-post.html


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *