Σπιτικό Χωνάκι παγωτού της αγαπημένης μας Αλεξίας Αλεξιάδου †, και του Realfood!

 (Βασική συνταγή για μπισκότο Tuille)

Σπιτικά χωνάκια με σούπερ γεύση για το σπιτικό παγωτό που θα ετοιμάσετε! Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε πουράκια τυλιχτά για να γαρνίρετε τα παγωτά σας.


Για 10 μεγάλα χωνάκια


Χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα και 30΄
Χρόνος ψησίματος 3΄
Βαθμός δυσκολίας +

3 ασπράδια
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας αλεύρι μαλακό
1 βανίλια

 

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


1. Βάλτε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3΄. Αφήστε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο, 1 ώρα.
2. Λαδώστε ελαφρά με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί.
3. Ρίξτε στο κέντρο μια κουτάλια από το μείγμα και κάντε περιστροφικές κινήσεις με το πινέλο, για να δημιουργήσετε ένα λεπτό δίσκο, διαμέτρου 10 εκ.
4. Ψήστε στους 1802°C,. 3’ μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα. Προσοχή: είναι εύκολο να σας καεί το χωνάκι, εάν το αφήσετε παραπάνω χρόνο στο φούρνο.
5. Βγάλτε το γρήγορα, και με επιδέξιες κινήσεις δώστε του φόρμα τυλίγοντάς το γύρω από μια φόρμα κώνου, και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να παγώσει.
(Για την φόρμα κώνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που θα την έχετε γέμισει με ζάχαρη και θα την έχετε σφίξει και δέσει καλά)
6. Για σοκολατένιο μπισκότο αφαιρέστε 1 κουταλιά από το αλεύρι και προσθέστε 1 κουτάλια κακάο.
7. Για χρωματιστά χωνάκια, προσθέστε στη ζύμη λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα με μια οδοντογλυφίδα.

Η υγρασία θα μαλακώσει τα χωνάκια σας και θα ανοίξουν. Όσο στέκονται σε ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα, τόσο σκληραίνουν.

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.562001483850774.1073741833.228411203876472/562001597184096/?type=3&theater

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *