Τα τέλεια Χριστουγεννιάτικα cookies, από την Martha Stewart και το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χριστουγεννιάτικα cookies που σίγουρα θα απολαύσουν τα μικρά αλλά και τα … μεγάλα παιδιά. Μια εύκολη συνταγή της Martha Stewart για να τα απολαύσετε τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων αλλά και για να διακοσμήσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

 

Μερίδες: 6 μεγάλα ή 12 μέτρια

συνταγή icon Χρόνος: 15 λ +αναμονή ψύξης + 24 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο σε πάστα ή σταγόνες
  • λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για πασπαλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και το αλάτε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ρίχνετε το αλεύρι τμηματικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποηθεί το μείγμα.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Βάζετε το ένα μέρος σε μπολ προσθέτετε όσο χρώμα ζαχαροπλαστικής απαιτείται για να έχετε το επιθυμητό χρώμα και ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα.
  3. Ανοίγετε τη χρωματιστή ζύμη σε ένα τετράγωνο κομμάτι με τα χέρια σας ή με πλάστη και τη καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. Πλάθετε σε τετράγωνο και την απλή ζύμη, τη καλύπτετε και αυτή με πλαστική μεμβράνη και τις τοποθετείτε και τις δύο στο ψυγείο για 20 λ.
  4. Στη συνέχεια χωρίζετε την απλή ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια. Τοποθετείτε το κάθε κομμάτι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθετε μπαστουνάκι μήκους 30 εκ. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε τόσο μεγάλα cookies πλάθετε 12 μπαστουνάκια των 15 εκ. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τη χρωματιστή ζύμη. Τα τοποθετείτε σε δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.
  5. Στη συνέχεια τα πλέκετε σαν πλεξούδα χρησιμοποιώντας ένα μπαστουνάκι χρωματιστό και ένα απλό, λυγίζετε το ένα άκρο για να σχηματίσετε μπαστούνι και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα, αφήνοντας διάστημα 5 εκ. μεταξύ τους. Βάζετε στο ψυγείο το ταψί για 1 ώρα.
  6. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήνετε τα μπισκότα σας για 20-24 λ αν φτιάξετε τα μεγάλα μπαστουνάκια, (3-4 λ λιγότερο αν φτιάξετε τα μικρότερα) ή μέχρι να στεθεροποιηθούν (ελέξτε με την αφή) αλλά χωρίς να ροδίσουν. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λ μέσα στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Όταν κρυώσουν με ένα πινέλο, βουρτσίζετε καλά το απλό μέρος των cookies με νερό και το πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη. Τα σερβίρετε αμέσως.

Καλά Χριστούγεννα

gif-animado-navidadchristmas-6

Πηγή: Martha stewart cookie cookbook recipes. Το είδαμε εδώ

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.sintayes.gr/syntages/ta-telia-christougenniatika-cookies/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=ac2a6d2893-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-ac2a6d2893-242767229

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *