Το τέλειο σοκολατένιο κέικ, από την Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Όταν πρόκειται για κέικ σοκολάτας τα λόγια είναι περιττά!
Ειδικά όταν πρόκειται για ένα κέικ υγρό, συμπαγές και υπέρ-σοκολατένιο!
Για ένα κέικ που ”λούζεται” από ένα παχύρρευστο, σοκολατένιο γλάσο…
Τι θα λέγατε μάλιστα αν η συνταγή για αυτό το κέικ είναι πανεύκολη και οικονομική;
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Μια παραδεισένια απόλαυση από την κόλαση!
Όσοι αναζητούσατε την τέλεια συνταγή για το τέλειο σοκολατένιο κέικ, μόλις την βρήκατε…δεν μένει παρά να την δοκιμάσετε!
 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά (για 1 μεγάλη φόρμα του κέικ): 
·                3 φλ. αλεύρι
·                3 φλ. ζάχαρη
·                1 ½ φλ. κακάο
·                2 κ.γλ. μπέικιν
·                1 κ.γλ. σόδα
·                1 κ.γλ. αλάτι
·                2 βανίλιες
·                ¾ φλ. σπορέλαιο
·                3 αυγά μεγάλα
·                1 ½ φλ. γάλα
·                1 ½ κ.σ. ξύδι
·                1 ½ φλ. νερό ζεστό
Για το γλάσο:
·         200 ml κρέμα γάλακτος
·         100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
·         100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομματάκια
  

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
2. Διαλύουμε την σόδα στο ξύδι και στο γάλα.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί.
4. Βάζουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά.
5. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει (ελαφρά).
6. Ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.
7. Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
8. Όταν κρυώσει καλά το κέικ απλώνουμε το γλάσο.
Για το γλάσο:
1.      Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την κρέμα γάλακτος.
2.      Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται αποσύρουμε από την φωτιά.
3.      Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα (σε κομματάκια) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί το γλάσο.
4.      Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει και να αρχίσει λίγο να πήζει (περίπου 15 λεπτά). Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.
Καλή επιτυχία!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *