Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 30 cm)

9 μεγάλα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο

4 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι,το κόρν φλάουερ και το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος  το μπαίκιν πάουντερ  .

Βουτυρώνουμε το  σκεύος μας και το στρώνουμε με χαρτί

ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 160-170C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Έτσι θα κοπεί καλύτερα.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

Διαλύστε μέσα σε 1 μεγάλο φλιτζάνι ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη

 της Cadboury μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βρέξτε τα παντεσπάνια

σας με ένα πινέλο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος φυτική

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

400 γρ κουβερτουρα λιωμένη σε μπαίν μαρί (όχι ζεστή)

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να έχετε 

μια σφικτή σαντιγί..

Προσθέστε στην σαντιγί σας την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζα..

Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

300 γρσοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ κρέμα γάλακτος ζωική

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας μέλι η γλυκόζη

1 κουταλάκι νεσκαφέ(προαιρετικό)

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι .

Βάλτε μέσα το βούτυρο, το μέλι,την κουβερτούρα και τον νεσκαφέ και ανακατέψτε

να ομογενοποιηθεί το μείγμα ..

Αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Θα χρειαστείτε ρόζ ζαχαρόπαστα για να φτιάξετε τα γουρουνάκια και κιτ κατ για

την περίμετρο της τούρτας σας .

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την σοκολατένια κρεμα σας..

Ρίξτε από πάνω μερικά drips από την γκανάς.

Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι και την δεύτερη στρώση κρέμας.

Ποτίστε το τελευταίο παντεσπάνι σας.

Καλύψτε όλη την τούρτα σας με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα..

Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες..

Φτιάξτε τα γουρουνάκια σας.

Καλύψτε την τούρτα σας γύρω γύρω με τα κιτκάτ.

Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη γκανάς ..

Τοποθετήστε τα γουρουνάκια σας ..

Από τις πιο αγαπημένες μου τούρτες …

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=27046

 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *