Τουρτίτσα με μαλακά, σοκολατένια cookies, κρέμα και κεράσια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος ψησίματος : 20m
  • Έτοιμο σε : 60m

Υλικά

  • για τα cookies
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη, μαλακή
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 125γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • για την κρέμα και τη διακόσμηση
  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 καψουλάκια άρωμα βανίλιας
  • 300γρ. κεράσια φρέσκα ή κονσέρβας (στραγγισμένα)
  • λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα σοκολάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρείτε πρώτα τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή στραγγίζετε την κομπόστα αν δεν βρείτε φρέσκα. Πασπαλίζετε τα φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια) με λίγη ζάχαρη και ανακατεύετε.

Φτιάχνετε τα cookies

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα δύο επίπεδα ταψιά.

Βήμα 2

Σε μια λεκανίτσα χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη να ενωθούν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το λάδι, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε το αλεύρι και τέλος τις σταγόνες με σπάτουλα.

Βήμα 3

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μίγμα από το μπολ και αραδιάζετε στα ταψιά στρογγυλά κομμάτια σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε το κάθε ταψί για 12 λεπτά περίπου, δηλαδή μέχρι τα cookies να κάνουν μια ωραία κρούστα.

Βήμα 4

Τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν τραγανά.

Φτιάχνετε την κρέμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βήμα 1

Χτυπάτε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξει το μίγμα.

Φτιάχνετε την τούρτα

Βήμα 1

Παίρνετε μια στρογγυλή πιατέλα και με τα μισά cookies περίπου δημιουργείτε ένα δίσκο. Καλύπτετε το δίσκο με τη μισή κρέμα την οποία απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω, διακοσμείτε με μερικά κεράσια και λίγο ξύσμα σοκολάτας, συνεχίζετε με δεύτερο δίσκο από cookies και την υπόλοιπη κρέμα διακοσμώντας με τα υπόλοιπα κεράσια και το ξύσμα της σοκολάτας.

Έχω ένα μυστικό…
Μια φορά είχα φτιάξει αυτή την τουρτίτσα και με έτοιμα cookies του εμπορίου, σαντιγί και φράουλες. Ήταν η πιο γρήγορη τούρτα που μπορούσα να φτιάξω για ένα φίλο που είχε γενέθλια.

 http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-cookies-%CE%BA%CF%81%CE%AD/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *