Creta Carob
BOLERO-BIODIET

 Μοιάζει με γλυκιά φλωρεντίνα, χωρίς ξηρούς καρπούς, που όμως έχει γεύση χαλβά!

Η τραγανή καραμέλα με το ταχίνι παίρνει άρωμα από το τριαντάφυλλο και μαζί με τη σοκολάτα μας δίνουν τη γλύκα που χρειαζόμαστε. Η σοκολάτα στα καλύτερά της! 

 

Θα χρειαστείς

    • 140 γρ. ζάχαρη
    • 130 γρ. ταχίνι
    • 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο (κομμένη σε μικρά κομματάκια)
    • 1/3 της κούπας δημητριακά ολικής αλέσεως FITNESS Fruits
    • Λίγα αποξηραμένα ροδοπέταλα, ξηρούς καρπούς, ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σου

Οδηγίες

Βάλε τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι και τη λιώσεις με μία ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Με το που λιώσει η ζάχαρη και ξανθύνει ελαφρά, πρόσθεσε το ταχίνι και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει ανοιχτό καφέ χρώμα. 

Ρίξε το μείγμα επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σκέπασέ το πάλι με αντικολλητικό χαρτί. Πίεσέ το με έναν πλάστη, ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό φύλλο. Στη συνέχεια, ξεδίπλωσέ το και ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας. Σε αυτό το σημείο που η σοκολάτα λιώνει ελαφρά, πασπάλισε με τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τα ροδοπέταλα. 

Τοποθέτησε αυτή τη λεπτή πλάκα όλο γλύκα και άρωμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγώσει καλά η σοκολάτα. Έπειτα βγάλτη και σπάστη σε ακανόνιστα κομμάτια. 

 

Καλή απόλαυση και γλυκιά Σαρακοστή σε όλους!

 

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-0

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *