“Τρούφα ψυγείου με κέικ σοκολάτας και κρέμα βανιλίας της ‘Αννας”, από την Αργυρώ μας!

Αγαπημένο γλυκό ψυγείου!

 

Υλικά συνταγής
1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (bailley’s)

 

Για την κρέμα βανίλια

2 λίτρα φρέσκο γάλα 1- 1/4 φλ. ζάχαρη 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες 1 μπαστούνι βανίλιας 2-1/2 φλ. τρούφα σοκολάτας

 
Εκτέλεση
1. Σχίζουμε τη βανίλια στην μέση κι αφαιρούμε τον καρπό της με την λάμα του μαχαιριού.
2. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρυνει.
4. Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
5. Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
6. Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, γάλα κονιάκ ,3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
7. Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
8. Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

 

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B1-%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *