Τρουφάτο -μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Για το κέικ
1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
1-1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τρούφα
Για το σιρόπι
2 – 1/2 φλ. νερό
2 – 1/2 φλ. ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη
Για επικάλυψη
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ η μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να παγώσει και σερβιρουμε σαν πάστα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο -Vegan chocolate avocado cake, by Lenia and the Veggie sisters!
Κέικ Σοκολάτας Πραλίνας, από την NESTLÉ DESSERT και το glikessintages.gr!
Εύκολο κέικ με σοκολάτα και χωρίς μίξερ, από τον Πέτρο Συρίγο!
Υγρό, σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας γάλακτος, από το icookgreek.com!
Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Το τέλειο σοκολατένιο κέικ, από την Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!
Αφήστε μια απάντηση