Βασική συνταγή για μπισκότα της Ανδριάνας, από το workingmoms.gr!

Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder 1 σωληνάριο βανίλιας

2. Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.

Εκτέλεση: 1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder

3. Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.

4. Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω. 5. Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
6. Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος. 7. Κόβω με κούπ – πάτ της επιλογής μου.

8. Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 15′ περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο και πολύχρωμη τρούφα, εγώ εδώ τα ένωσα ανά δυο με μερέντα ή μαρμελάδα από τις

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *