Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα “ανθρωπάκια”, από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ανθρωπάκια με χαμογελάκια που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα παιχνιδάκια!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
90 γρ. βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ, ρίξτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατέψτε καλά.
Στο μίξερ σας, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το μέλι και τη βανίλια, ανακατέψτε. Με το μίξερ σας σε χαμηλή ταχύτητα, σταδιακά προσθέστε το μείγμα με τα ξηρά σας συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάστε τη ζύμη με τα χέρια σας και τυλίξτε τη με μια πλαστική μεμβράνη, στη συνέχεια βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας φόρμας σε σχήμα ανθρωπάκι, κόψτε τη ζύμη σας στο σχήμα αυτό. Βάλτε τα μπισκότα σας για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια βάλτε τα στο φούρνο για να ψηθούν.
Ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο
Στο μίξερ ρίξτε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια, ανακατέψτε μέχρι να είναι λείο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κορνέ (με λεπτή άκρη) διακοσμήστε τα μπισκότα σας. Το ίδιο θα κάνετε προσθέτοντας και τα χρώματα., για να κάνετε τα κουμπιά και το παπιγιόν.
Φωτογραφία: Ανθρωπάκια με χαμογελάκια που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα παιχνιδάκια!<br />
Υλικά<br />
3 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις<br />
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη<br />
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα<br />
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ<br />
1 ½  κουταλάκι του γλυκού κανέλα<br />
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα<br />
90 γρ. βούτυρο<br />
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη<br />
1 μεγάλο αυγό<br />
1/2 φλιτζάνι μέλι<br />
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />
Για το γλάσο<br />
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη άχνη<br />
4 κουταλιές της σούπας γάλα<br />
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />
Χρώματα ζαχαροπλαστικής<br />
Εκτέλεση<br />
Για τη ζύμη:<br />
Σε ένα μπολ, ρίξτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατέψτε καλά.<br />
Στο μίξερ σας, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το μέλι και τη βανίλια, ανακατέψτε. Με το μίξερ σας σε χαμηλή ταχύτητα, σταδιακά προσθέστε το μείγμα με τα ξηρά σας συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.<br />
Πλάστε τη ζύμη με τα χέρια σας και τυλίξτε τη με μια πλαστική μεμβράνη, στη συνέχεια  βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.<br />
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.<br />
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας φόρμας σε σχήμα ανθρωπάκι, κόψτε τη ζύμη σας στο σχήμα αυτό. Βάλτε τα μπισκότα σας για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια βάλτε τα στο φούρνο για να ψηθούν.<br />
Ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά.<br />
Για το γλάσο<br />
Στο μίξερ ρίξτε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια, ανακατέψτε μέχρι να είναι λείο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κορνέ (με λεπτή άκρη) διακοσμήστε τα μπισκότα σας. Το ίδιο θα κάνετε προσθέτοντας και τα χρώματα., για να κάνετε τα κουμπιά και το παπιγιόν.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *