Χριστουγεννιάτικα cupcakes, από την “Αλλατίνη -Χειρονομία Αγάπης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Cookie Κύπελλα
170 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας μελάσα
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ


Για την κρέμα cheesecake 


340 γρ. κρέμα τυριού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 


Εκτέλεση
Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες των cupcakes και προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί τo βούτυρο και τη ζάχαρη για 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό και την μελάσα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τα ξηρά συστατικά και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μίξερ, μαζί με τα άλλα σας υλικά. Βάλτε τη ζύμη σας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά το πέρας του χρόνου, κάντε μπάλες περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη σας, τοποθετήστε την ζύμη στις φόρμες και πιέστε τη ζύμη στη μέση, ώστε να σχηματίσετε ένα βάθος στο κέντρο (θα μοιάζει με κύπελλο).
Ψήστε για 12 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά και πιέστε τα λίγο στο κέντρο.
Για την κρέμα cheesecake
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ .
Γεμίστε τα cupcakes με την κρέμα και στη συνέχεια διακοσμείστε τα με μικρά μπισκοτάκια.

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Χριστουγεννιάτικα cupcakes, από την “Αλλατίνη -Χειρονομία Αγάπης”!”

  1. Ο/Η Emilia λέει:

    Βούτυρο ή κρέμα γάλακτος ;;;;

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Σίγουρα βούτυρο είναι το σωστό. Διόρθωσα ήδη την συνταγή αλλα θα επικοινωνήσω και με την Αλλατίνη για τυπικούς λόγους. Ευχαριστώ πολύ που το παρατήρησες. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *