Creta Carob
BOLERO-BIODIET

 Συστατικά

  • 150 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι)

  • 150 γρ χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)

  • 200 γρ αμύγδαλο άσπρο πούδρα

  • 1 γρ αλάτι

  • 30 γρ νιφάδες βρώμης ψιλοκομμένες καβουρδισμένες

  • 150 γρ βερίκοκο αποξηραμένο ψιλοκομμένο

  • 50 γρ μέλι

  • 100 γρ κουβερτούρα κλασσική μαύρη ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή

  • 50 γρ ταχίνι

  • 100 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ

  • 40 γρ κάσιους

  • 40 γρ αμύγδαλο άσπρο χοντροαλεσμένο

  • 40 γρ φιστίκι αιγίνης

  • 100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, πολυκόφτης, κουτάλι.

Οδηγίες

  • 1.Τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα. Ψήνουμε στους 180 C για 15 λεπτά τις νιφάδες βρώμης έτσι ώστε να καβουρδιστούν ελαφρώς. Τις αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσουν.

  • 2.Προσθέτουμε μέσα στον πολυκόφτη το αλάτι, το άσπρο αμύγδαλο πούδρα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό τα υλικά.

  • 3.Αφαιρούμε από τον πολυκόφτη το μίγμα και το τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη.

  • 4.Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης το ψιλοκομμένο αποξηραμένο βερίκοκο, το μέλι, το ταχίνι, την λιωμένη μαύρη κλασσική σοκολάτα και το κακάο ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.

  • 5.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάσιους, το άσπρο αμύγδαλο (χοντροαλεσμένο), φιστίκι αιγίνης και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια μάζα.

  • 6.Απλώνουμε επίπεδα με ένα κουτάλι το μίγμα από τις μπάρες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί .

  • 7.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

  • 8.Κόβουμε σε τεμάχια κατά βούληση και αν θέλουμε βουτάμε σε κουβερτούρα μαύρη ΙΟΝ.

  • 9.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *