Σαρλότ κρέμα με ΙΟΝ Σοκοφρέτα Cream, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Συστατικά

  • Μπισκότα Σαβαγιάρ (lady fingers)

  • 3 αυγά διαχωρισμένα (κρόκος – ασπράδι)

  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική (χωρισμένη στα 2)

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 2 κ.γ χυμό λεμόνι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 65 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 γρ κορν φλάουερ

  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

  • Υλικά για την κρέμα

  • 100 γρ γάλα

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 7 γρ ζελατίνη

  • ½ τμ βανίλια

  • 400 κρέμα γάλακτος

  • 1 συσκευασία ΙΟΝ Σοκοφρέτα Cream

  • Φρέσκιες φράουλες

  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Οδηγίες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1.Εκτέλεση για τα σαβαγιάρ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170.
  • 2.Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
  • 3.Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής 1 στρογγυλή μύτη 1.5 cm.
  • 4.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια τη μισή ζάχαρη. Μόλις η μαρέγκα μας δέσει και κάνει κορυφές προσθέτουμε το 1 κ.γ λεμόνι και ομογενοποιούμε .
  • 5.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει σε μπεν μάρι.
  • 6.Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και το κορν φλάουερ εναλλάξ με την μαρέγκα, μέσα στο μείγμα με τα αυγά και με μία μαρίζ διπλώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • 7.Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τα σαβαγιάρ 1,5 εκ πλάτος και περίπου 10 cm μήκος. Με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα πλατύνουν.
  • 8.Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με άχνη ζάχαρη.
  • 9.Τα βάζουμε στον φούρνο αμέσως και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
  • 10.Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε απο το ταψί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας όσο είναι ακόμα ζεστά.
  • 11.Τα σερβίρουμε ζεστά ή τα αποθηκεύουμε κλεισμένα αεροστεγώς μέχρι και 2 εβδομάδες.
  • 12.Εκτέλεση για την κρέμα: Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με ½ φλυτζάνι νερό να μουλιάσουν.
  • 13.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσει. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη.
  • 14.Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Μόλις φτάσει στους 40 C είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε.
  • 15.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε ανακατεύοντας ελαφρά με ένα σύρμα.
  • 16.Ομογενοποιούμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 17.Συναρμολόγηση: Βάζουμε τα μπισκότα πάνω στον πάγκο εργασίας στη σειρά και κόβουμε 1 εκ από το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μπορούν να είναι σταθερά όταν θα τα βάλουμε όρθια.
  • 18.Σε μία φόρμα 18 cm τοποθετούμε τα σαβαγιάρ στη σειρά με την άχνη ζάχαρη να είναι απο την έξωτερική πλευρά. Καλύπτουμε και το κάτω μέρος.
  • 19.Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τον πάτο με ΙΟΝ Σοκοφρέτα Cream. Στρώνουμε την κρέμα να είναι ομοιόμορφη.
  • 20.Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • 21.Στολίζουμε με κομμένες και ολόκληρες φράουλες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Σχετικά με το Σεφ

Αριάδνη Πούλιου

Αριάδνη Πούλιου

Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και …

Περισσότερα για τον σεφ…

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *