Creta Carob

Μοναδικός συνδυασμός!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνια τριμένα πέκαν
  • 2/3 του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 225 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Ψήνουμε τη βρώμη και τα πέκαν σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 2 λεπτά για να μην μας αρπάξουν.
  • 3.Ανακατεύουμε το μείγμα μας με το λιωμένο βούτυρο και την καφέ ζάχαρη.
  • 4.Σε μια βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 23 με 25 εκατοστά πατικώνουμε το μείγμα μας έτσι ώστε να κάνει μια κρούστα.
  • 5.Ετοιμάζουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • 6.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • 7.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας.
  • 8.Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • 9.Για να σερβίρουμε περιμένουμε 15 λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  • 10.Μπορούμε να γαρνίρουμε με έξτρα λιωμένη κουβερτούρα και λίγη σαντιγύ.

https://ionsweets.gr/recipe-items/%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *