Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη απο το Elena’s taste και το Get Gluten Free !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.glouteni.gr/index.php/category/χριστουγεννιάτικα/
http://www.get-glutenfree.com/
Χρόνος προετοιμασίας 30′

Χρόνος ψησίματος 25-30′

Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

250 γρ. βούτυρο φρέσκο τύπου Κέρκυρας μαλακό
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη gluten free
2 κούπες αλεύρι για γλυκά χωρίς γλουτένη gluten free
1 κούπα νισεστέ χωρίς γλουτένη gluten free
1 κγ. baking powder χωρίς γλουτένη gluten free
1 κ.σ κονιάκ χωρίς γλουτένη gluten free
1 βανίλια χωρίς γλουτένη gluten free
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα , καβουρντισμένα και χονδροκομμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου 2 ώρες να μαλακώσει.Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και τα ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και μετά κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματοςκαι αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25-30′. Οι κουραμπιέδες δεν παίρνουν χρώμα αλλά παραμένουν σχεδόν άσπροι.Αυτό όμως το πόσο χρώμα θα πάρουν οι κουραμπιέδες εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά στο ταψί και τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Όταν θελήσουμε να τους φάνε τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Το πόσο τριφτοί θα βγούν οι κουραμπιέδες εξαρτάται από τη μάρκα του αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *