Χριστουγεννιάτικο κέικ – Christmas Cake Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
H αγαπημένη μου εορταστική σεζόν ξεκινά σήμερα επίσημα! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους άρχισαν και πάλι τα χριστουγεννιάτικα φουρνίσματα! Μας περιμένουν πολλές συνταγές (και θερμίδες)! Ξεκινάμε σήμερα με Χριστουγεννιάτικο Κέικ!
Υλικά
- 4 αυγά
- 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη, αναποφλοίωτα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 800 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 30 γρ ρούμι μαύρο ή κονιάκ
- Γλάσο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν καλά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος το φρουί γλασέ, το ξύσμα και το ρόυμι (ή το κονιάκ).
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 30 λετττά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με γλάσο.
Ιngredients
- 4 eggs
- 250 g granulated sugar, brown
- 250 g. flour for all purpose
- 200 g almonds ground into powder
- 1 tsp baking powder
- 250 g. cow butter, melted
- 800 g. candied fruit chopped
- zest of 1 lemon
- 30g black rum or brandy
- Icing
Directions
- Beat the eggs with the sugar in the mixer on high speed, until they turn white and fluffy.
- Gradually add the almond powder, baking powder and keep on stirring with a spatula.
- Add melted butter and then the candied fruit, zest and rum (or brandy).
- Pour the mixture into well buttered individual ramekins.
- Preheat oven to 170 ° C and bake for 30 minutes.
- Then lower the temperature to 160 ° C and bake for another 30 minutes.
- Allow to cold, remove from ramekins and decorate with icing.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/12/01/christmas-cake-recipe/
Αφήστε μια απάντηση