Κορμός σοκολάτας με κουραμπιέδες -Festive Recycling: Chocolate Salami Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κάθε χρόνο μένω με ένα πάγκο γεμάτο κουραμπιέδες, τους οποίους προτιμώ κάπως περισσότερο από τα μελομακάρονα! Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν φρέσκοι είναι τυλιγμένοι με αλουμινόχαρτο μέσα σε πλαστικό τάπερ, εκτός ψυγείου! Ο καλύτερος όμως τρόπος για να τους απολαύσεις (ή και για να τους πας δώρο όπως κάνω συνήθως εγώ) είναι μέσα σε ένα σοκολατένιο σαλάμι!

chocolate salami, recipe, simple, seasonal, dessert, recycling, συνταγή, κουραμπιές, κορμός σοκολατάς, σοκολατένιο σαλάμι, κακάο, ζάχαρη άχνη, πορτοκάλι

Υλικά

  • 280 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 50 γρ κακάο
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 500 γρ κουραμπιέδες (έτοιμοι, θρυμματισμένοι)

Εκτέλεση

  • Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά, χτυπημένα.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και τους κουραμπιέδες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

chocolate salami, recipe, simple, seasonal, dessert, recycling, συνταγή, κουραμπιές, κορμός σοκολατάς, σοκολατένιο σαλάμι, κακάο, ζάχαρη άχνη, πορτοκάλι

Ingredients

  • 280 g butter cow
  • 150g caster sugar
  • 2 eggs
  • 50 g cocoa
  • 50 ml orange juice
  • Zest of one orange
  • 500 g kourabiedes (crushed)

chocolate salami, recipe, simple, seasonal, dessert, recycling, συνταγή, κουραμπιές, κορμός σοκολατάς, σοκολατένιο σαλάμι, κακάο, ζάχαρη άχνη, πορτοκάλι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Directions

  • Melt butter on medium heat.
  • Pour the icing sugar and cocoa and mix.
  • Remove from heat and when the temperature drops pour in the two eggsbeaten.
  • Add the zest and orange juice and kourabiedes.
  • Transfer the mixture to a baking sheetwrap it like candy and refrigerate for at least 4 hours before serving.

 

 

 

http://coolartisan.net/2015/01/02/festive-recycling-chocolate-salami-recipe/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *