Κουραμπιέδες Aμυγδάλου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτοί οι κουραμπιέδες έχουν την κλασσική βουτυρένια γεύση του κουραμπιέ- θεϊκό πράγμα- είναι φοβερά τριφτοί και πλούσιοι σε αμύγδαλο. Εγώ προτιμώ να το βρίσκω ολόκληρο το αμύγδαλο, εσείς αν θέλετε κόψτε το σε κομματάκια. Μόνο στο καβούρντισμα δεν θα κάνουμε έκπτωση. Το αμύγδαλο πρέπει να περάσει από το φούρνο πριν ζυμωθεί με τον κουραμπιέ. Η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη, εγγυημένη και πετυχαίνει πάντα!!

Για 50-60 κομμάτια

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 200γρ. αμύγδαλα ολόκληρα

Για την επικάλυψη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 50ml ανθόνερο ή λικέρ μαστίχα (αν δεν αγαπάτε το ανθόνερο)
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10 λεπτά.
  3. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε τους κρόκους των αβγών. Διαλύετε τη σόδα στο τσίπουρο και την προσθέτετε μαζί με τη βανίλια. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το σιγά σιγά από σουρωτήρι, ενώ ανακατεύετε πρώτα με σπάτουλα να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά και μετά προσθέτετε τα ψημένα αμύγδαλα και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το χέρι. Η ζύμη σας πρέπει να είναι απαλή και βελούδινη και να πλάθεται σχετικά εύκολα.
  4. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης φροντίζοντας να περιλαμβάνονται 2-3 αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι και τις πλάθετε σε μπαλάκια με μέγεθος καρυδιού. Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες στα ταψιά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και τους πιέζετε ελαφρά να πλατύνουν.
  5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ.
  6. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και αφήνετε να κρυώσουν. Μην προσπαθήσετε να τους μετακινήσετε από το ταψί αν δεν κρυώσουν εντελώς γιατί θα διαλυθούν. Βάζετε το ανθόνερο σε βαποριζατέρ και ψεκάζετε ελαφρά τους κουραμπιέδες.
  7. Κοσκινίζετε ζάχαρη άχνη σε ένα βαθύ μπολ. Τυλίγετε ένα ένα τους κουραμπιέδες στην άχνη δουλεύοντάς τους και με τα δυο χέρια ώστε να σκεπαστούν παντού και τους αραδιάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος κάνοντας στρώσεις και πασπαλίζοντας πάλι με ζάχαρη άχνη ενδιάμεσα στις στρώσεις.

http://www.sweetly.gr/2013/12/kourabiedes-amygdalou/#more-1965

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *