Κουραμπιέδες παραδοσιακοί , γιορτινοί από την Μπέττυ μας και το Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο κουραμπιές είναι το απόλυτο γλυκό της γιορτής και της χαράς. Δε νομίζω ότι νοείται γιορτή , ή προσωπική χαρά ή επέτειος ή χρονιάρα μέρα χωρίς το λευκό χρώμα του κουραμπιέ και το άρωμα του βούτυρου… είναι βέβαια και το καβουρδισμένο αμύγδαλο που ολοκληρώνει την πανδαισία….φτιάχνουμε κουραμπιέδες λοιπόν , αρωματικούς , βουτυράτους , καλοψημένους με μπόλικη άχνη και το άρωμα του ανθόνερου να  μας θυμίζει διακριτικά πως η γιορτή κι η χαρά είναι εδώ!!!

kourampiedes1

Υλικά :
350 γρ. βούτυρο “καλό”
150 γρ. φυτίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
3 βανίλιες
80 ml. ούζο ή λευκό ρούμι
800-850  γρ. αλεύρι γ.ο.χ. περίπου
2 κ.γλ. μπέικιν
150 γρ. ψιλοκομμένο , καβουρδισμένο, ασπρισμένο αμύγδαλο
ανθόνερο για το ράντισμα (μετά το ψήσιμο)
500 γρ (ή και περισσότερο) άχνη για το πασπάλισμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

kourampiedes2
kourampiedes3
kourampiedes4
kourampiedes5
kourampiedes6
kourampiedes7
kourampiedes8
kourampiedes9
kourampiedes10
kourampiedes11
kourampiedes12
kourampiedes13


Εκτέλεση :
Αφού ετοιμάσουμε τα αμύγδαλα , χτυπάμε το βούτυρο με τη φυτίνη και την άχνη στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια απαλή και βουτυράτη ,  αφράτη κρέμα (περίπου 15λεπτά). Προσθέτουμε στη συνέχεια τους κρόκους έναν-έναν , συνεχίζουμε με τις βανίλιες και με δύο-τρεις κουταλιές από το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε και το ούζο , χτυπώντας για λίγο ακόμα.
Εδώ σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν. Ζυμώνουμε με το χέρι και σταματάμε όταν έχουμε πετύχει μια ανάλαφρη, μαλακιά και απαλή ζύμη (το αλεύρι μπορεί να μην το “πάρει” όλο ). Ενώνουμε τότε και τα αμύγδαλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Στρώνουμε λαδόκολλα στις λαμαρίνες του φούρνου και πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς λίγο πλακέ με μια λακουβίτσα στο κέντρο ή μισοφέγγαρα. Τους αραδιάζουμε στις λαμαρίνες και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο , χρυσαφένιο χρώμα (περίπου για 35 λεπτά). Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο (ή ούζο) . Έχουμε απλώσει μια μεγάλη λαδόκολλα πάνω στο τραπέζι μας , την έχουμε στρώσει με άχνη και πάνω εκεί αραδιάζουμε τους ψημένους κουραμπιέδες. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και τους πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη. Όταν τελειώσουμε όλη τη διαδικασία και τους έχουμε ψήσει και σκεπάσει με άχνη όλους , περιμένουμε να κρυώσουν καλά , τους στιβάζουμε σε πιατέλα και τους τελειοποιούμε με λίγη ακόμα άχνη…. 
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά , κάθε ευτυχία σε όλους!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *