Κουραμπιέδες με ινδοκάρυδο και ούζο, από την Πωλίνα Φυντάνη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια υπέροχη συνταγή για διαφορετικούς αλλά πεντανόστιμους κουραμπιέδες από την φίλη του sokolatomania.gr,   Πωλίνα Φυντάνη!  Αξίζει να την δοκιμάσετε!

 

Yλικα για 40 περιπου μεγαλους κουραμπιεδες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κιλο φρεσκο βουτυρο,
150γρ. Αχνη ζαχαρη,
4 κροκους αυγων,
μια κουπα ινδοκαριδο,
μιση κουπα ουζο,
1 κουπα ολοκληρα αμυγδαλα καβουρδισμενα
1 φακελακι baking powder
και αλευρι οσο σηκωσει για να γινει μια ωραια ζυμη που να μην κολλαει και να πλαθεται
. Επισης θα χρειαστουμε αχνη μπολικη για το πασπαλισμα.

Εκτελεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο καλά για λιγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το ινδοκάριδο, το ούζο, το μπεικιν και σιγα σιγα το αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάνε παντού σε ολη τη ζύμη. Πλάθουμε με κουπ ατ ή σε σχηματα τις αρεσκείας μας. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινισουν. Αφού βγουν απο το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Η συνταγή βγάζει γύρω στους 40 μεγάλους κουραμπιεδες.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *