Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λεμπκούχεν (lebkuchen), από την Luise και το Radicio!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, νόστιμα, αρωματικά, απλά υπέροχα.!

Από το radicio.com. 
4.5 αστέρια από 6 σέφ 

Προετοιμασία: 40 λεπτά και 8 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 9 λεπτά | Σύνολο: 49 λεπτά και 8 ώρες αναμονή 
Συνταγή για: 50 μπισκότα περίπου 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μπισκότο
Θερμίδες: 26 θερμίδες | Λιπαρά: 1 γρ.



Υλικά συνταγής για τα μπισκότα: 
Μέλι85 ηρ. 
Καστανή ζάχαρη190 γρ. 
Βούτυρο30 γρ. 
Αλεύρι225 γρ. 
Μείγμα λεμπκούχεν1 κουταλιά σούπας  (Πατείστε για να δείτε το μίγμα η βρείτε την  συνταγή στο τέλος. )
Σόδα1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Χτυπημένο αυγό1 μεγάλο 
Τριμμένα αμύγδαλα50 γρ. 


Υλικά συνταγής για την επικάλυψη: 
Άχνη ζάχαρη1/2 κούπα 
Νερό1 – 2 κουταλιές σούπας 



Οδηγίες: 
1. Βάζετε το μέλι, το βούτυρο και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Κατεβάζετε από την φωτιά.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, τη μπέικιν και το μείγμα λεμπκούχεν. Το ρίχνετε σε 3 – 4 δόσεις στην κατσαρόλα με το μέλι, ενώ ανακατεύετε με κουτάλι ή με σπάτουλα να απορροφηθεί. Τέλος προσθέτετ το χτυπημένο αυγό και το αμύγδαλο. Ανακατεύετε για να πάρετε ένα ομοιογεννές μείγμα.
3. Αδειάζετε το μείγμα των μπισκότων σε πλαστική σακούλα τροφίμων και το κλείνετε καλά. Το βάζετε στο ψυγείο όλη νύχτα να δέσουν τα αρώματα (σε αυτή τη φάση, μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες).
4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε 1 – 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Προσθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
5. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 5 χιλιοστά πάχος και με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ κόβετε μπισκότα. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Τα ψήνετε για 9 λεπτά και τα βγάζετ σε σχάρα να κρυώσουν.
6. Ανακατεύετε την άχνη με 1 κουταλιά νερό. Αν το γλάσο είναι σφιχτό, προσθέτετε κι άλλο λίγο νερό. Με πινέλο περνάτε την επιφάνεια των μπισκότων με το γλάσο. Όταν στεγνώσουν τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.

Μαγειρεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B5%CE%BD-lebkuchen/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μείγμα μπαχαρικών για λεμπκούχεν (Lebkuchen)

Η συνταγή για το γνωστό γερμανικό μείγμα μπαχαρικών lebkuchen. Πανεύκολη, με μπαχαρικά που μπορούν να βρεθούν παντού, αρωματίζει υπέροχα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Από το radicio.com. 

 

 


5.0 αστέρια από 3 σέφ 

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 6 λεπτά 
Συνταγή για: 3 1/2 κουταλιές σούπας 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: .



Υλικά συνταγής: 
Τριμμένη κανέλα2 κουταλιές σούπας 
Τριμμένο γαρύφαλλο2 κουταλάκια τσαγιού 
Τριμμένο μπαχάρι1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο κόλιαντρο1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ)1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο τζίντζερ1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο γλυκάνισο1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο1/2 κουταλάκι τσαγιού 

Οδηγίες: 
1. Ανακατεύετε όλα μαζί τα μπαχαρικά.
2. Τα βάζετε σε γυάλινο βαζάκι, τα κλείνετε καλά και τα φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Μαγειρεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B5%CE%BD-lebkuchen/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *