Υπέροχοι Κουραμπιέδες Αμυγδάλου από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ    (60-70 κουραμπιέδες)
1 φλυτζάνι μαργαρίνη

1 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο

1/2 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη

4 βανιλέτες

2 κουταλάκια εσάνς πικραμύγδαλου

1 φλυτζανι αμύγδαλα ασπρισμένα ελαφρώς καβουρντισμένα σε ταψάκι στον φουρνο και χοντροκομμένα

4-5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1,1/2 κουταλιά σούπας κονιάκ

ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Χτυπάμε και τα 2 βούτυρα μαζί με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα,2 κούπες αλεύρι,τις βανιλέτες ,το κονιάκ και την εσάνς.
Ζυμώνουμε ελαφρά ρίχνοντας όσο αλεύρι ακόμα χρειάζεται για να

κάνουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Μην την παραζυμώσετε γιατί οι κουραμπιέδες σας θα σφίξουν.
Ανοίξτε το μείγμα με πλάστη (αλευρωμένο)σε πάγκο με λίγο αλεύρι και

κόψτε με κουπάτ καρδούλες η ότι άλλο σχήμα θέλετε .
Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ταψί και βάλτε τους κουραμπιέδες σας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς 15 λεπτά περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βάλτε τους σε ένα δίσκο με ζάχαρη άχνη και με ένα σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη

και καλύψτε τους εντελώς.
Καλές γιορτές!!









ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!






(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *