Cream cheese με φυστικοβούτυρο, και Butterscotch, (μια εύκολη σάλτσα καραμέλας), από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το Olive magazine!

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5′
  • Έτοιμο σε: 20′

 

Ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, αλλά εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση του που συνδυάζει το δροσερό τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο, την καραμέλα και τα τραγανά αλμυρά φιστίκια.

creamcheesexron
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 350γρ. τυρί κρέμα
  • 150ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 200γρ. φιστικοβούτυρο
  • 70γρ. αλμυρά φιστίκια (peanuts) + μερικά ακόμη για διακόσμηση
  • 250γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150γρ. butterscotch (βλέπε σχετική συνταγή*)

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και σπάτε τα αλμυρά φιστίκια σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φιστικοβούτυρο και την butterscotch μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε τα σπασμένα φιστίκια και ανακατεύετε. Σερβίρετε το μίγμα σε μπολάκια, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρετε με λίγα ολόκληρα φιστίκια.

Σημείωση: Για τη συνταγή της Butterscotch  δες παρακάτω:

Butterscotch, μια εύκολη σάλτσα καραμέλας

maketo_olive121212
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15′
  • Έτοιμο σε: 20′

Με την εύκολη αυτή σάλτσα θα διακοσμήσετε τούρτες, τάρτες και θα γαρνίρετε γλυκά και παγωτά, χαρίζοντας τους την ξεχωριστή γεύση της καραμέλας.

butterscothc 2

Υλικά

  • 150ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20γρ. βούτυρο αγελάδος 82%

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω γύρω από το τηγάνι πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.

Βήμα 3

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα. Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Tip: Όταν προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην καραμέλα το μίγμα φουσκώνει και κοχλάζει έντονα. Μην σας ανησυχεί, είναι φυσιολογικό.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/butterscotch-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82/

http://www.olivemagazine.gr/recipe/cream-cheese-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF/

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *