Creta Carob

Υλικά

500 ml κρέμα
½ φασόλι βανίλιας
100 γρ ζάχαρη
6 κρόκους
ζάχαρη καστανή για το τελείωμα

Διαδικασία

Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το φασόλι βανίλιας και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 82°C.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα μπολ και ψήνουμε στους 100°C για 1 ώρα, μέσα σε ένα ταψί που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό.

Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν (αποθηκεύονται έως και 3 ημέρες στο ψυγείο) και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγη καστανή ζάχαρη.

Καραμελώνουμε τη ζάχαρη με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής ή σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

http://www.thinkdrops.gr/2014/10/02/creme-brulee/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *