Κρέμα καραμέλα με σάλτσα καραμέλας γάλακτος, από την Ντίνα Νικολάου!

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά. Έτσι μου ήρθε η ιδέα γι’ αυτή τη συνταγή που νομίζω ότι θα σας ταξιδέψει!!!

Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄
Χρόνος Αναμονής:

*στο ψυγείο: 1 ώρα
Υλικά:

  • για 4 άτομα

 

  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 200 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλλίνη
  • Για την σάλτσα καραμέλας γάλακτος
  • 250 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 100 γρ. φυτική κρέμα

 

 

Για την κρέμα: Ανοίγω τις καραμελίτσες και τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνω τις καραμέλες να λιώσουν. Αφήνω την λιωμένη καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζω το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και το χτυπάω μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την σαντιγί, την βανιλίνη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτω τις λιωμένες καραμέλες και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για την σάλτσα: Βάζω τις καραμέλες στο ίδιο κατσαρολάκι που είχα λιώσει και τις καραμέλες τις κρέμας και τις λιώνω σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Όταν έχουν λιώσει όλες, προσθέτω την φυτική κρέμα και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή σάλτσα.

Σερβίρω την κρέμα στα μπολάκια (ακόμα καλύτερα αν την βάλετε σε σακούλα κορνέ) και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα γάλακτος.
Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγες σπασμένες καραμελίτσες.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/3346#r=edit-tid-2-40/page=11

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *