Μους γιαουρτιού από κόκκινα φρούτα και μέντα, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine.gr!

Απαλή και χρωματικά καταπληκτική μους, σαν ροδοκόκκινο συννεφάκι με γεύση από φρούτα του δάσους.
Μερίδες:4-6

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:5′

Έτοιμο σε:25′

Χρόνος αναμονής:2 ώρες

Υλικά

Για τη μους

500γρ. φρούτα του δάσους κόκκινα (φράουλες, σμεόυρα, μύρτιλα)
5 φύλλα ζελατίνη (10γρ.)
100ml νερό
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200ml κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή

 
Για το σερβίρισμα

λευκή σοκολάτα σε τρίμματα
λίγα κόκκινα φρούτα του δάσους
κορυφές μέντας

 

Διαδικασία

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Βάζετε σε ένα κατσαρόλι τα 100ml νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν ελαφρύ σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες, ανακατεύετε να λιώσουν και τα αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.

Βάζετε στο μπλέντερ τα φρούτα και τα πολτοποιείτε, μέχρι να λιώσουν. Βάζετε τα φρούτα σε ένα μπολ, προσθέτετε το χλιαρό σιρόπι, το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Αφήνετε στην άκρη το μίγμα να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα από σιλικόνη.

Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια ή βαζάκια και τα φυλάτε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Πριν σερβίρετε τοποθετείτε όμορφα λίγα φρούτα σε κάθε μους, πασπαλίζετε με λευκή σοκολάτα και βάζετε από μια κορυφή μέντας σε κάθε ποτήρι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling Αντωνία Κατή

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *