VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Προετοιμασία: 0:10′
Μαγείρεμα: 0:10′
Πανεύκολη
Μερίδες: 5-6

Αέρινη και ελαφριά μους ροδάκινο, για επιδόρπιο χωρίς τύψεις

 

Υλικά Συνταγής

  • 300 γραμ. ροδάκινα (καθαρισμένα και πολτοποιημένα)
  • 300 γραμ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
  • φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη μους ροδάκινο, βυθίζοντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά να µουλιάσει και να φουσκώσει.

Τοποθετούµε τα πολτοποιηµένα (πούλπα) ροδάκινα σε κατσαρόλα. Προσθέτουµε τo γλυκαντικό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά  να διαλυθεί.

Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας, στο µείγµα φρούτου. Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει για λίγο.

Χτυπάµε την κρέµα καρύδας στον κάδο του µίξερ µε το σύρµα ή µε µίξερ χειρός σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε τη χτυπηµένη κρέµα στο µείγµα φρούτων. Απαλά ανακατεύουµε και ισοµοιράζουµε σε 5-6 ποτήρια. Παγώνουμε για να σφίξει και προσθέτουμε φρέσκα φρούτα για σερβίρισμα.

 

 

http://www.argiro.gr/recipe/mous-rodakino/?utm_source=argiro.gr&utm_campaign=b89eaf28fa-EMAIL_CAMPAIGN_2017_06_30_RODAKINO&utm_medium=email&utm_term=0_42d82881b1-b89eaf28fa-136390397

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.