Μους Βερίκοκου από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !
Προστέθηκε από Ε.Φ
Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή μους!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
- 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
- 500 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα.
- 2 ασπράδια αυγών.
- 3 φύλλα ζελατίνας(των 10 γραμμαρίων)
- 1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας.
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη .
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα με 1 φλιτζάνι νερό ,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Στην συνέχεια τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών η στο μούλτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 4-5 κουταλιές νερό ,τα λιώνουμε στην συνέχεια σε σιγανή φωτιά και τα προσθέτουμε στο βερίκοκο.
- Προσθέτουμε επίσης τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα το λικέρ , την κρέμα γάλακτος ,την άχνη και το χυμό λεμονιού ,ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπόλ και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Γαρνίρουμε κατά βούληση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βερίκοκο.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Ωραία η μους και σίγουρα θα είναι γευστική Ειρήνη!!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες, από την Λία και το mermaidsfood.gr!
Βερίκοκα βουτηγμένα στην σοκολάτα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Mousse σοκολάτας με καρύδα, κακάο και Nucrema ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Μους σοκολάτας, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Χωνάκια γεμισμένα με σοκολάτα γάλακτος, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Μους πραλίνας με μπανάνα, από την Nestle, και τις glikessintages.gr!