Μους Βερίκοκου από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προστέθηκε από Ε.Φ

 

Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή μους!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συστατικά
  • 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
  • 500 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα.
  • 2 ασπράδια αυγών.
  • 3 φύλλα ζελατίνας(των 10 γραμμαρίων)
  • 1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας.
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη .
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα με 1 φλιτζάνι νερό ,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στην συνέχεια τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών η στο μούλτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 4-5 κουταλιές νερό ,τα λιώνουμε στην συνέχεια σε σιγανή φωτιά και τα προσθέτουμε στο βερίκοκο.
  4. Προσθέτουμε επίσης τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα το λικέρ , την κρέμα γάλακτος ,την άχνη και το χυμό λεμονιού ,ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε σε ατομικά μπόλ και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Γαρνίρουμε κατά βούληση!
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα βερίκοκο.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία η μους και σίγουρα θα είναι γευστική Ειρήνη!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *