Creta Carob

Συνταγή για 6 με 7 ποτήρια

 

Υλικά

μισό κιλό γάλα φρεσκο πληρες
μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γρ. Ζάχαρη κρυσταλική
1 βανίλια
4 φύλλα ζελατίνης

 

Eκτέλεση

Βράζουμε το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μόλις βράσει προσθέτουμε
βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχουμε μαλακωσει σε κρυο νερό. Ανακατεύουμε συχνα μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε σε ποτήρια. Γαρνίρουμε με την σως της αρεσκείας μας.

Για τη σος

Σος φράουλας

100 γρ φράουλες ώριμες τις χτυπάμε στο μπλέντερ  και τις βράζουμε με 40 γρ ζάχαρη και 1/2  κουτ. γλυκου σκόνη ζελατίνη.

Σος μερέντας

Ζεσταίνουμε  250 ml γάλα με 5 gr ζελατίνη σε σκόνη (1 κουτ. γλυκού). Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας merenda και ανακατεύουμε καλά.

Σημ. Αντι για τις  σος βαζουμε εαν θελουμε οποιαδηποτε μαρμελάδα.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιάννης Μαριγώνης

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ¨ΜΑΡΙΓΩΝΗΣ»

Δημοκρατίας 4 Βούλα. (κοντά στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας)

210 8956208

https://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82/1648513515385664?fref=ts

 

MARIGONISPANAKOTTA

 

 

marigonispanacotta

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *