Αυτά τα ποτηράκια είναι ότι πρέπει για πρωινό γιατί είναι έχουν όλα τα καλά. Κυριολεκτώ! Νιφάδες βρώμης, αμύγδαλα, σιρόπι αγαύης, κορινθιακή σταφίδα, γάλα καρύδας, στέβια αντί για ζάχαρη και φρέσκα φρούτα. Ρωτήστε και το διαιτολόγο σας. Θα συμφωνήσει μαζί μου. Είναι η συνταγή που θα σας ζητήσει σίγουρα, αφού στα δύσκολα ακόμη και σαν επιδόρπιο μπορείς να τη φας. Εγώ χρησιμοποίησα την έτοιμη φρουτοσαλάτα του Φρεσκούλη γιατί την είχα εύκαιρη στο ψυγείο και μου αρέσει που είναι πλούσια και τα έχει όλα έτοιμα, καθαρισμένα και κομμένα για να τα πάρεις μαζί σου και στο γραφείο. Εσείς χρησιμοποιήστε τα φρούτα της επιλογής σας.

Υλικά για 4-5 άτομα

Για τα ψίχουλα βρώμης

  • 80γρ. νιφάδες βρώμης (1 φλιτζάνι)
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • 40γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • 50γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα
  • 30γρ. σιρόπι αγαύης (1 κουτ. σούπας γεμάτη)
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα καρύδας

  • 500γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. γλυκού στέβια
  • 50γρ. κορν φλάουρ
  • 100γρ. νερό

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα καρύδας: Βάζετε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι μαζί με τη στέβια. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε να κρυώσει. Εφαρμόζετε στην επιφάνειά της ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας για να μην κάνει πέτσα.
  2. Ετοιμάζετε και τα ψίχουλα της βρώμης, ανακατεύοντας με κουτάλι όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ έτσι ώστε να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  3. Μοιράζετε το μίγμα της βρώμης σε ποτηράκια κι από πάνω μοιράζετε την κρέμα καρύδας, ρίχνοντάς τη με κουτάλα για να μην λερώσετε. Δεν ξεχειλίζετε τα ποτηράκια, αφήνετε χώρο 1 δάχτυλο τουλάχιστον.
  4. Αφήνετε την κρέμα να σταθεροποιηθεί εντελώς πριν διακοσμήσετε τα ποτηράκια με κομματάκια φρούτων από τη φρουτοσαλάτα. Πασπαλίζετε με λίγο ινδοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.

https://sweetly.gr/2019/11/potirakia-vegan-me-frouta-vromi-kai-karida/?fb

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *