Creta Carob
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το γάλα με τη μαστίχα σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση. Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο από το φιλτραρισμένο ζεστό γάλα και ανακατεύετε.
  3. Ξαναβάζετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Μοιράζετε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε αν θέλετε, με κανέλα.

Συμβουλή

Δοκιμάστε επίσης αντί για κανέλα να πασπαλίσετε με λίγο σαφράν ή Κρόκο Κοζάνης σε σκόνη, αν η κρεμούλα δεν προορίζεται για παιδιά.

 

https://tinyurl.com/yypyuagz

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *