Μωσαϊκό με espresso, από το caffevolcano.com!
Υλικά
Πτι – μπερ 1 1/2 πακέτο κομμένα καρέ
Κακάο 100 γρ
Άχνη ζάχαρη 200 γρ
Αυγά 3 τεμ
Βούτυρο 250 γρ
3 δόσεις espresso από την αγαπημένη σας ποικιλία Caffè Volcano
Λαδόκολλα για το τύλιγμα ή μεμβράνη
Οδηγίες
Κόβουμε τα μπισκότα μας σε καρέ, τα ραντίζουμε με 2 δόσεις εσπρέσο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Προσθέτουμε το κακάο και μια δόση εσπρέσο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.Προσθέτουμε τα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε (για να μην ψηθεί το αυγό).
Βάζουμε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα ανακατεύοντας ώστε να υγρανθούν όλα τα μπισκότα με το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στην λαδόκολλα και του δίνουμε το σχήμα πυραμίδας.
Το τυλίγουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά να δέσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό ψυγείου Mocha Caramel, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κορμός με μαύρη σοκολάτα και μπισκότο (μωσαϊκό), από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Γρήγορο παγωτό μωσαϊκό (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.gr!
Κορμός σοκολάτας light (χωρίς επιπλέον αυγά, ζάχαρη, βούτυρο), από το icookgreek.com!
Μωσαϊκό σεμιφρέντο, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση