Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε το σπορέλαιο με το κακάο να γίνουν σαν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι που να ασπρίσουν.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα με το κακάο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
- Όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
- Βάζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες να βράσουν.
- Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
- Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη να γίνουν ένα.
- Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λίγο λίγο το γάλα (να πάρει θερμοκρασία το μείγμα) και ανακατεύουμε πολλή καλά για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
- Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
- Αρωματίζουμε με τον καφέ και αφήνουμε την ζελατίνη για 5 λεπτά με το νερό να φουσκώσει.
- Όσο το μείγμα είναι καυτό διαλύουμε την ζελατίνη.
- Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή κρέμα στην κρέμα γάλακτος που έχουν χτυπήσει σε σαντιγί.
- Κάνουμε μία στρώση από κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και από πάνω κάνουμε μεγάλες ροζέτες.
- Τέλος πασπαλίζουμε με κακάο.
Αφήστε μια απάντηση