Μπισκότα Γεμιστά με Καραμέλα Dulce de Leche, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η συνταγή για Μπισκότα Γεμιστά με Καραμέλα Dulce de Leche δεν είναι συνηθισμένη και θα σας ενθουσιάσει όταν τη δοκιμάσετε! Η καραμέλα Dulce de Leche που προέρχεται από το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας, δίνει μοναδική γεύση τόσο στη ζύμη από τα μπισκότα όσο και στο τελικό αποτέλεσμα με τη γέμιση της καραμέλας.

Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά

Μερίδες: 20+


Υλικά Συνταγής

115 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας

100 γρ λευκή ζάχαρη

75 γρ καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Επιπλέον λευκή ζάχαρη για πασπάλισμα

Υλικά για Γεμιστά Μπισκότα με Καραμέλα Dulce de Leche

Εκτέλεση Συνταγής

Προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα ή νωρίτερα για να προλάβει να κρυώσει πριν προχωρήσουμε με τα γεμιστά μπισκότα.

Αφαιρούμε το χαρτί από το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας και πλένουμε την κονσέρβα.

Την τοποθετούμε μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας και την σκεπάζουμε με ζεστό νερό.

Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας για 50 λεπτά, έτσι ώστε να πήξει και να αποκτήσουμε μία πλούσια καραμέλα γάλακτος Dulce De Leche. Για πιο πλούσια καραμέλα την αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά συνολικά.

Προσέχουμε ο βρασμός να είναι χαμηλός για να μην χτυπάει η κονσέρβα μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις περάσει ο χρόνος αφαιρούμε τον ατμό από τη χύτρα, την ανοίγουμε με προσοχή και αφαιρούμε το κουτάκι από το νερό.

Αφήνουμε το ζαχαρούχο γάλα να κρυώσει τελείως και μετά το ανοίγουμε.

Εκτέλεση της συνταγής για τα μπισκότα καραμέλας

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το 1/3 από την καραμέλα Dulce De Leche που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και το αυγό.

Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε ελαφρά. Αν η ζύμη για τα μπισκότα είναι πολύ μαλακή προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι σχηματίζουμε μπαλάκια για να αποκτήσουμε ομοιόμορφα μπισκότα καραμέλας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε αρκετή ζάχαρη και “ζαχαρώνουμε” εξωτερικά ένα ένα τα μπαλάκια από τη ζύμη του μπισκότου.

Προετοιμασία για Γεμιστά Μπισκότα Καραμέλας

Τοποθετούμε τα μπαλάκια πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche στους 175 °C για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη για τα μπισκότα.

Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα σάντουιτς γεμάτα καραμέλα!

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Συνταγή για Μπισκότα Καραμέλας Γεμιστά

Συνταγή για Μπισκότα Γεμιστά με Dulce de Leche

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *