Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα που δεν απαιτεί ψήσιμο με στρώσεις σοκολάτας και λιωμένης καραμέλας με ξηρούς καρπούς. Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες, για όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις για την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Μερίδες: 9-12

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 340 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (170+170 γρ. χωριστά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (1+ 1 κ.σ. χωριστά)
  • 310 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 φλ. τσαγιού φουντούκια ή καρύδια κομμένα σε κομματάκια
  • χοντρό αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματα ενός τετράγωνου ταψιού 20×20 εκ.
  2. Λιώνετε τις μισές σταγόνες κουβερτούρας και τη 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα) και μόλις έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα τη χύνετε στο ταψί, την απλώνετε ομοιόμορφα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί.
  3. Λιώνετε σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, το βιτάμ, το νερό και τις καραμέλες ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα στη λιωμένη καραμέλα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς.
  4. Βγάζετε από το ψυγείο το ταψί με, τη κρύα πλέον, σοκολατένια βάση και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού στρώνετε από πάνω το μείγμα καραμέλας. Ισιώνετε την επιφάνειά του και ξαναβάζετε το ταψί στο ψυγείο για 15-20 λ ή μέχρι να κρυώσει και γίνει κολλώδης η καραμέλα.
  5. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων τις υπόλοιπες μισές σταγόνες κουβερτούρας με την υπόλοιπη 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού το απλώνετε, προσεκτικά, πάνω από τη στρώση καραμέλας.
  6. Πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι (προαιρετικά, για μια ιδιαίτερη γεύση αλμυρού και γλυκόπικρου της σοκολάτας) και βάζετε εκ” νέου το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει η σοκολάτα. Κόβετε το γλυκό σας σε 9 ή 12 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος προτίμησή σας, το σερβίρετε και πραγματικά απολαμβάνετε τη πλούσια γεύση του.

999

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/gliko-psigiou-sokolata-karamela-ke-xirous-karpous/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *