Παγωτό Dulce de Leche (νέο!!), από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Ακόμα μία υπέροχη και φανταστική συνταγή παγωτού με γεύση Dulce de Leche. Με κρέμα από Dulce de Leche, σταγόνες σοκολάτας, ή ψιλοκομμένα κάσιους. Και επιπλέον, κύματα από Dulce de Leche μέσα στο παγωτό, γαρνιρισμένο με σιρόπι Dulce de Leche, ή καραμέλας, και κάσιους. Απολαύστε το!!
Υλικά:

500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, (250 γρμ.) σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ. Dulce de Leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
100 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
200 γρμ. γάλα φρέσκο, κρύο
1 βανίλια

Επιπλέον υλικά
150 γρμ. περίπου Dulce de Leche, (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
100 γρμ. σταγόνες κουβερτούρα
ή 150 γρμ. κάσιους καβουρδισμένα αλατισμένα, όχι ωμά, χοντροκομμένα μέτρια

Εκτέλεση:

Για την Dulce de Leche:
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, (μπορούμε να βάλουμε όσα θέλουμε μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες), και τα σκεπάζουμε καλά με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 3,5 – 4 ώρες περίπου. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί, πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό. Προσοχή!! δεν το ανοίγουμε ποτέ καυτό, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το παγωτό:
Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος να φουσκώσει, και προσθέτουμε τα 200 γρμ. φρέσκο γάλα χτυπώντας να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, με τα 250 γρμ. Dulce de Leche στον κάδο, (εκτός τις σταγόνες κουβερτούρας ή τα κάσιους) και συνεχίζουμε στην αρχή σιγά σιγά το χτύπημα για να μην μας «πεταχτούν» το υλικά, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

1) Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ή τα κάσιους.
Το αδειάζουμε σε ένα τάπερ, δουλεύουμε λίγο με το σύρμα τα 150 γρμ. Dulce de Leche, και την προσθέτουμε διαδοχικά στο παγωτό, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι να απλωθεί μέσα στο παγωτό η Dulce de Leche. Όχι όμως να την διαλύσουμε τελείως, να μην ενσωματωθεί δηλαδή με το παγωτό, απλά να σχηματίσει νερά μέσα στο παγωτό.
2) Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 3-4 ακόμα φορές να γίνει αφράτο. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα 150 γρμ. Dulce de Leche, ακολουθώντας τα ίδια βήματα ανακατέματος όπως παραπάνω.
Το σερβίρουμε με σιρόπι που φτιάχνουμε, με αραιωμένη Dulce de Leche, (που μας έχει μείνει) και με λίγο ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης, ή κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Η με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας. Γαρνίρουμε με χοντροκομμένα κάσιους.

Φτιάχνει: 1.500 γρμ. περίπου παγωτό.

 

 

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/05/dulce-de-leche.html