Σουφλέ Dulce de leche, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος”!

Απίθανα σουφλεδάκια καραμέλας, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, dulce de leche.

Υλικά:
500 γρμ. καραμελωμένο γάλα, (Dulce de leche)  Η συνταγή στο τέλος) 
110 γρμ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους αυγών
35 γρμ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε με το μίξερ χειρός, το καραμελωμένο γάλα, με το λιωμένο βούτυρο.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός τα αυγά με τους κρόκους, και προσθέτουμε το μείγμα καραμέλας.

Ομογενοποιούμε καλά, και προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ.
Διαμοιράζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα ατομικά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ. Γεμίζουμε περίπου τα 3/4 της φόρμας, όχι μέχρι πάνω.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 12 λεπτά.
Ξεκολλάμε προσεχτικά το σουφλέ από το πυρίμαχο, με ένα λεπτό μαχαιράκι, και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.


Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό, και σιρόπι σοκολάτας.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο γλύκισμα καραμέλας…

Dulce de Leche
Dulce de leche, ή απλά, καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο. Το χρησιμοποιούμε για μπανόφι, αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις στη ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορούμε να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα.

1ος τρόπος:
Βάζουμε το κουτί σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, (μπορούμε να βάλουμε 2-3 μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες), και τα σκεπάζουμε καλά με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 2,5 έως 3 ώρες περίπου. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί. Προσοχή!! δεν το ανοίγουμε ποτέ καυτό, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Υπάρχει και ο τρόπος στη χύτρα, αρκετά γρήγορος, αλλά εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει, και δεν ξέρω

2ος τρόπος:
Σε ένα μικρό πυρέξ, ή άλλο σκεύος για φούρνο, μεταλλικό, πυρίμαχο, κ.λ.π, αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα. Το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί μισογεμάτο με βραστό νερό, έτσι ώστε το νερό να φτάνει στο μέσο περίπου του πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C. βαθμούς, και το ψήνουμε για 1,5 – 2 ώρες περίπου, ή μέχρι να έχουμε μία καραμέλα σκούρου χρώματος, αρκετά σφιχτή. Τσεκάρουμε κατά διαστήματα το νερό, και συμπληρώνουμε όταν χρειαστεί.

 

 

 

http://sintagespanos-sweet-place.blogspot.gr/2016/02/dulce-de-leche.html



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *