Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

5 αυγα
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
30 γρ.κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.Χαμήλωσα την ταχύτητα στο ελάχιστο και έριξα το αλεύρι που το κοσκίνισα πριν με το μπέικιν και το κακαο.Αδειασα το μιγμα σε ταψάκι 24 εκ. και έψησα στους 170 για 20 λεπτά.Το αφησα να κρυωσει καλα και το χωρισα σε 3 δίσκους.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 βανιλια
χυμο 1/2 λεμονιου

(ΒΡΆΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΟΝΟ!!!)

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ καραμέλα(86γρ.)
200 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.γάλα φρέσκο
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο(χρειάστηκα τη μισή ποσότητα)

Στο μπολ του μίξερ έβαλα το γάλα,την κρέμα γάλακτος,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτύπησα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.Πρόσθεσα 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτύπησα λίγο ακόμα,και έβαλα την κρέμα στο ψυγείο.

Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε μια πιατελα έβαλα ένα τσέρκι αποσπώμενο και τοποθέτησα έναν δίσκο παντεσπάνι και τον σιρόπιασα.(ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ)Εβαλα κρέμα,ξανα δισκο παντεσπανι,σιρόπι κρέμα,και ξανα άλλη μια φορά το ιδιο.Το σιροπι θα το παρει όλο και η κρεμα φτάνει για να γεμισει μέσα και να να καλυφθει και εξωτερικά.Γαρνίρισα με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Την άφησα να παγώσει στο ψυγειο όλη νυχτα ,την ξεφορμάρισα και την έκοψα την επόμενη!!! Είναι καταπληκτικη!!!

 

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1039486106070854/1039485722737559/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *