Τούρτα Καραμέλα, από την Σόφη Τσιώπου και τις Λιχουδιές της Σόφης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!
Μια καραμελένια τούρτα όνειροοο…!!!

 

Υλικά για το παντεσπάνι

6 αυγά
3/4 κούπας αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάζαρη
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.Αφού κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.

Για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
-Βράζω μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.

Για τη γέμιση καραμέλας

2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες
1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μόρφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά και προσθέτω τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.

Για την σάλτσα καραμέλας

200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κορν φλάουρ
4 γρ.φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια
-Σε κατσαρόλι ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Η διαδικασία έχει ως εξης:Ρίχνω λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνω λίγη ακόμα.Όταν ξαναλιώσει προσθέτω κι άλλη μέχρι να λιωσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρώ από τη φωτιά.Από το νερό κρατάω 2 κ.σ και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ.Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!)
Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει.Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.Ίσως πετρώσει ξανά,αλλά συνεχίζω το ανακάτεμα.Τέλος αφαιρώ από τη φωτιά,ρίχνω τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχω μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.Αδειάζω την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζω το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.Ανακατεύω μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή.
   

Συναρμολόγηση

-Σε πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω με πινέλο και αδειάζω λίγη κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και κρέμα.
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγωσει 2 ωρίτσες.
Την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας.
Αυτη που θα περισέψει την ανακατεύω με λίγο σιρόπι σοκολάτας,ή λιωμένη κουβερτούρα,ή Μερέντα.Επίσης θα περισέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση.
-Βάζω σε σακουλιτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμω όπως θέλω από πάνω.

Σημείωση:

Μπορείτε να μοιράσετε στη μέση τη σάλτσα καραμέλας και να βάλετε και μέσα στην τούρτα ανάμεσα στις στρώσεις.
Επίσης αν πήξει πολύ αφού κρυώσει,την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος,να γίνει πιο ρευστη για να την απλώσουμε από πάνω.
Το ζαχαρουχο γάλα για να γίνει καραμελα το βραζω στη χύτρα για 45 λεπτα.
Και τελος εγω χρησιμοποιησα τους 2 δισκους παντεσπανι στην τουρτα και κρατησα το 1 και εφτιαξα 4 στρογγυλες παστουλες μ’αυτο.

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1181846331834830/1181846041834859/?type=3&theater

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *