Bolero-Biodiet

Eνα από τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει στην Θεσσαλονίκη είναι αυτό το υπέροχο αέρινο αρμενοβίλ που ακροβατεί μεταξύ παγωτού και σεμιφρέντο. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο κλασάτα γλυκά!!

 

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

 

Για γαρνίρισμα

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο τριμμένη
  • 14 μεγάλους μπεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα καραμελωμένα καρύδια. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνετε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακινείτε το τηγάνι ώστε να καραμελώσουν παντού. Τα μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια τα χοντροκόβετε.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος το λοβό βανίλιας και ξύνετε τους σπόρους. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια στο μείγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά.
3. Προσθέτετε, τη σοκολάτα, τα καραμελωμένα καρύδια (κρατάτε ½ φλιτζάνι για το γαρνίρισμα), και τους μπεζέδες σπασμένους σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ντύνετε μια μπασίνα 22εκ. με μεμβράνη και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Βάζετε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
4. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με την σοκολάτα κουβερτούρα.
5. Βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ξεφορμάρετε. Αφαιρείτε την μεμβράνη. Περιχύνετε το αρμενοβίλ με τη λευκή σοκολάτα και από πάνω κάνετε γραμμές με την κουβερτούρα. Πασπαλίζετε με τα καραμελωμένα καρύδια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να πασπαλίσετε και με καραμελώμενα αμύγδαλα.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/chr2/recipe/1150-

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *